Stílusok

 

Kattintson ide, hogy a stílus leírásokhoz kapcsolódó képeket megnézhesse.

Kattintson ide a képekhez

Barokk stílus

 

A barokk stílus bonyolult mintákkal, gazdag díszítéssel, monumentális dekorációkkal jellemezhető. A túldíszítettség az esküvő minden elemében megjelenik, melyek barokk mintákkal, látványos, bonyolult formákkal egészülnek ki.

A barokk esküvő helyszínéül monumentális kastélyok vagy nagy terű villák szolgálnak.

A virágdekoráció mindig nagyon díszített, buja, terjedelmes. Érdemes bazsarózsát, dáliát, hortenziát, rózsát vagy liliomot választani ezeknek a kompozícióknak a megalkotásához. Megjelenhetnek az erősebb, egymással kontrasztot alkotó színek.

A barokk stílus egyik fontos eleme a világítás, mely kiemeli az egyes kompozíciókat. Kiegészítőként ezért a csillárok, gyertyák, kristályok, üvegek, magas arany vagy ezüst gyertyatartók jellemzőek. Legjobban a tábla asztalos elrendezés illik a barokk stílushoz.

A torta és az esküvői meghívó is igen díszes, gyakori a barokk minta megjelenése.

A menyasszonyi ruha nagyon részletgazdag, uszályos, abroncsos, mely telis-tele van fodrokkal, díszekkel.

 

Vintage stílus

 

A vintage szó jelentése régi, klasszikus márkájú tárgy, minden, ami nosztalgiát ébreszt az vintage. A stílus a 20-as és 70-es évek közti időszakot képviseli.

Az esküvő helyszínét illetően egy természetes, akár szabadban lévő környezet, kerthelyiség tökéletesen megfelel.

Főként a világos, pasztel színek jelennek meg egy vintage hangulatú esküvőn, mint pl. barack, mályva, fehér, bézs, púderrózsaszín, menta, halvány sárga.

A kiegészítőket illetően a kopottas bútorok, írógép, mérlegek, régi bőröndök, befőttesüvegek, régi könyvek, madárkalitka, krétával irható tábla, zászlófüzérek, papírszívószálak, régies brossok, és rengeteg csipkés kiegészítő elmaradhatatlan kellékei egy vintage esküvőnek.

A mezei virágok dominálnak főként, vagy más egyéb telt, finoman romantikus, pasztel színű virágok, mint pl a bazsarózsa, boglárka, hortenzia, szellőrózsa, lisianthus.

Az esküvői meghívó régies, sárgított papírú gyönyörű csipkével átkötve.

A menyasszonyi ruha, mely általában egy szabadabb, lazább viseletet képvisel,  telis-tele van csipkével. Földig érő, hosszú fátyol helyett pedig inkább a fejdíszek, csipkés fejkendők, tollak, antik hatású díszek jellemzőek.

 

 

Rusztikus stílus

 

A rusztikus esküvő falusias, vidékies hangulatot teremt. Rusztikus esküvőt főleg zöld helyszínre lehet megálmodni, egy erdőbe, egy nagy mezőre vagy kert helységbe vagy akár egy pajtába vagy faházikóba.

Alapszíne a barna, ezért is érdemes külső helyszínen megtartani egy ilyen esküvőt. Az egyéb dekorációs elemekben is érdemes megjeleníteni a barna színt, ami mellett a zöld, fehér, bézs vagy púder színek is segítik a rusztikus hatás elérését.

Egyszerű anyagokat kell használni natúr, pasztell színekben. Az anyagok többnyire egyszínűek, kevés mintával rendelkeznek és természethez közeliek, mint pl. a zsákvászon anyagok, bőrök, gyapjúk.

Az esküvői dekoráció elemei közül elengedhetetlen kiegészítők a sok-sok mécses, fa kiegészítők, fatörzs, fatábla, befőttesüvegek, cérna, rafia, fémedények, fém vödrök, kosarak, ablakkeret, kalitka, régi bőrönd, krétával írható tábla, fa útjelző tábla.

Virág közül főleg a mezei virágok jelennek meg.

A meghívón megjelenhet a fa, mint grafikai elem, a torta is lehet fatörzs szerűen megformázva.

A menyasszonyi ruha egyszerű vonalvezetésű, mely akár csipkés is lehet.

 

 

Bohókás stílus

 

A bohókás stílus jellemzője a játékosság, a sokszínűség és a vidámság. Az ilyen stílusú esküvőt főleg szabadban vagy kerthelyiségben tartják meg.

Kiegészítői mind nagyon színesek, bohókásak. Jellemzőek a pöttyös vagy csíkos mintájú anyagok, kiegészítők.

Az esküvői meghívó is nagyon vidám, hóbortos szöveggel. Grafikában a rajzolt motívumok is megjelenhetnek.

Lámpások, színes cukorkák, egyéb színes dísztárgyak is részét képezhetik az esküvői dekorációnak.

A színeket tekintve a legsokszínűbb esküvő, hiszen vidám, élénk színeket együttesen használ fel mind a virágdeorációban mind az egyéb dekorációban. A sárga, piros, narancs, zöld és kék színek jelennek meg főleg.

menyasszonyi csokor és az egyéb virágkompozíciók is vegyes alkotások. A stílusra különösen jellemző a színes cukros pult, mely telis-tele van finomabbnál finomabb cukorkákkal, nyalókákkal, süteményekkel, muffinokkal.

A menyasszonyi ruha lezserebb, egyszerűbb, abroncs nélküli.

 

 

A provence-i stílus

 

A provence-i stílus egy természetközeli, egyszerű és visszafogott stílus. Némileg párosítható a rusztikus vagy a vintage vonásokkal, de a túldíszítettség kerülendő ebben a stílusban.

Helyszínnek tökéletesen megfelel egy borospince, egy provence-i hangulatú ház, vagy vendéglő, illetve kint a szabadban, a természetben, egy réten vagy mezőn.

A stílushoz hozzátartozó kiegészítők a francia motívumok, fűszernövények cserépben vagy koszorúba fonva, levendula, mezei virágok, rozmaring, szőlő, sajt, bor, fa kiegészítők, zsákvászon anyagok, befőttes üvegek.

A provence-i esküvő dekoráció színeit tekintve legjellemzőbb a levendula szín, a fehér, bézs, illetve a pasztell zöld.

Virágok közül a levendula a legjellemzőbb, de mellette fűszernövények, mezei virágok is megjelennek finom paszteles árnyalatokban.

A menyasszonyi ruha egyszerű szabású, visszafogott, ami vintage hangulatot ébreszt.

 

 

Romantikus stílus

 

A romantikus stílus egy királylányos, habos-babos, fényűző esküvő.

Helyszínnek tökéletes hozzá egy villa, egy kastély vagy akár egy szabadtéri helyszín is.

Rengeteg csipke, szalag, fények, gyöngyök és virág jelenik meg mind az esküvői dekorációban, mind az egyéb kiegészítőkben.

Főbb színei a halvány rózsaszín, a pink, a mályva, a bézs, a barack, az ezüst és az arany.

Virágok közül a telt virágok a legromantikusabbak, a rózsa, bazsarózsa, boglárka, hortenzia, dália, koszorúfutóka. Gyönyörű menyasszonyi csokrok készülnek ezekből a virágokból. A torta is élővirággal díszített.

A vendégek ültetése körasztalos elrendezésben történik.

Az esküvői meghívó szalaggal átkötött, romantikus, szerelmes idézettel.

A menyasszonyi ruha is gyönyörű csipkés, strasszos, gyöngyös, habos-babos, általában hosszú, fátyolos és uszályos.

 

Retro stílus

 

Magyarországon a retro stílus az 50-es és 80-as évek közötti korszakot jelöli.

Esküvői helyszínnek egy egyszerű, múltat idéző vendéglő, kerthelyiség vagy kültéri helyszín is megfelel.

A kiegészítők között megtalálhatóak a retro korszakra jellemző bakelitlemezek, rádiók, papír szívószálak, kockás, pöttyös, csíkos minták és színes anyagok.

Élénk színek egyidejű használata jellemző. A fehér, sárga, pink, zöld, kék, narancs vagy fekete színek közül akár több is használható együtt.

A virágok is színesek, élénkek, főleg margaréta,  gerbera, dália, szegfű, rózsa, tulipán jelenik meg az esküvői dekorációkban, de mezei virágok is jellemzőek. A tortaasztalon megjelennek a színes torták, cukorkák és nyalókák. A buli alatt természetesen retro zenét játszanak a zenészek. Érdemes a menyasszonyi autónak is a retro korszakot idéző veterán autónak lennie.

A retro menyasszonyi ruhát be lehet szerezni olyan menyasszonyi ruhaboltokban, melyek kifejezetten a 60-as, 70-es, 80-as évekre specializálódtak.

 

 

Elegáns stílus

 

Az elegáns esküvői stílust kifinomultság, egyszerű vonalvezetés, luxus és elegancia jellemzi.

Nagyon elegáns környezet szolgál egy ilyen esküvő helyszínéül, mint például egy gyönyörű villa, kastély vagy egy luxus szálloda.

Mind az esküvői dekorációban, mind a kiegészítőkben egyszerű, de ugyanakkor rendkívül pazar vonulat vehető észre.

Kontrasztos színeket használ, és ezzel egyszerű, ugyanakkor látványosan harmónikus hatást ér el.

Szatén szalagok, gyöngyök és strasszok jellemzik, pazar minden, ami egy ilyen esküvőn megjelenik. A torta is letisztult, egy-egy gyönyörű kiegészítővel.

A virágok közül az egyszerű, letisztult virágok jelennek meg, ilyen pl. a kála, orchidea, tulipán vagy a rózsa.

A menyasszonyi ruha is egyszerű, letisztult, egyenes vonalvezetésű, megjelenése pedig minimalista, elegáns. Ezek a ruhák, akár partikon is viselhetőek koktélruhaként.

 

Klasszikus stílus

 

Az élénk színek és gyönyörű minták mellett van egy stílus, mely időtálló, finoman elegáns, letisztult és nagyon kecses.

Ez a klasszikus stílus, melynek fő színe a fehér és a természet színei. Ezek a színek a hagyományok iránti tiszteletet jelzik.

A több emeletes, fehér díszítésű torta mellett a menyasszonyi ruha is fehér, gyönyörű hosszú, uszályos, természetesen hosszú fátyollal kiegészítve.

Az esküvői meghívó is egyszerű, kevés grafikát tartalmazó, fehér színű, esetleg néhány pasztell színnel kiegészítve, klasszikus idézettel.

A virágok között is a fehér dominál, ilyen pl. a fehér rózsa, liliom, kála, hortenzia és a gyöngyvirág.

A bensőségességet és ünnepélyességet a templomi szertartás emeli, mely mindig hozzátartozik egy klasszikus esküvőhöz.

 

 

Hagyományos, magyaros esküvő

 

igazi mulatós hangulat alakul ki, hozzátartozik a vőfély a húsleves és a pörkölt. Lehet sátorban vagy nagyobb teremben.

A látványos textildíszítés és az egyszerű virágok használata jellemző rá.

 

Party-jellegű esküvő

 

Most van elterjedőben. Helyszíne lehet egy kert, vagy egy elegáns étterem. Hidegtál és sok pezsgő jellemző egy kis háttérzenével. Minimális a dekorációs költség. Kevés virág, egy kis textil és a hangulat kedvéért gyertyák és lámpások jellemzik.

Kattintson ide, hogy a stílus leírásokhoz kapcsolódó képeket megnézhesse.

Kattintson ide a képekhez

Sikerült választani? Vagy egyedi elképzelése van?

Töltse le ingyen az Esküvő Tervezőt, amelyben lépésről lépésre segítünk végig gondolni a nagy esemény minden apró részletét

A helyszín kiválasztásától kezdve, a ruha, a gyűrű, a vendégek, a dekoráció, a hivatalos részek, az ünnepi ételek és még ezer dolog, amit ha elfelejtünk, öröm helyett idegeskedés vár ránk a saját esküvőnket megelőző egy évben.

Töltse le ingyen a nagy Esküvő Tervezőt és garantáltan minden részlet a helyén lesz.

Fiatal pár, esküvő

Köszönjük szépen. Az Esküvő Tervezőt küldjük.

Pin It on Pinterest